• Kosmic Blues lansează primul single și videoclip „Little Sparrow”

  Trupa Kosmic Blues  lansează primul single și clip „Little Sparrow”, o producție Vinyl Rum Tapas and Wine.  Cântecul este un tribute adus Ellei Jenkins, cântăreața de origine americană supranumită „The First Lady of the Children’s Folk Song”.  La baza conceptului creativ al clipului a stat realizarea unei povești animate în jurul personajului „Little Sparrow”, un copil care pornește pe un drum inițiatic, care, ca orice drum inițiatic, își relevă pe parcurs indiciile.  De cele mai multe ori, călătoria în sine e mai importantă decât drumul, iar acesta este și mesajul cântecului- să încercăm să găsim, dincolo de piedici, bucuria în Univers.  În realizarea clipului au fost folosite atât tehnici digitale de animație, cât și o tehnică mai puțin întâlnită în producția video muzicală din România, și anume cea a teatrului de umbre. Clipul poate fi vizionat online la acest link.

   „ Little Sparrow a fost cântecul care am simtit că mișcă ceva în energia și emoția publicului la concertele noastre, așa am știut că trebuie să ducem povestea lui mai departe. Dacă anul acesta a fost unul de înregistrări, anul 2017 va fi unul de lansări, atât compoziții proprii, cât și reinterpretări și reorchestrări ale unor cântece-comoară, cum ne place nouă să le spunem”- Kosmic Blues.

  Kosmic Blues este compusă din: Cosmina Soare - voce, Robert Petre (UFe) - percuție / DJ / scratch, Paul Alexandru (Acoustic Paul) -chitară.  Kosmic Blues, după cum sugerează și numele, este un fusion de blues, funk și beat-uri electronice, cu un strop de folk, jazz si old school rock. Rezultatul este un timbru proaspăt și un sound care duce ascultătorul într-o atmosferă "joie-de-vivre". Gândiți-vă la Morcheeba întâlnind Jefferson Airplane, dar într-un context mai modern. „Credem că, mai mult decât orice altă expresie artistică, muzica poate “topi” barierele dintre oameni, aducându-i împreună, indiferent de rasă, vârstă, educație, cultură, credința, religie, etc.  Așa cum a fost în cazul nostru. Traversăm “the century of the self”,  însă pentru pace și iubire e nevoie de “us”. O mare parte dintre cântecele noastre au mesaje sociale tocmai în această cheie; sperăm să schimbăm încet-încet acel “self” în „us””- Kosmic Blues.

  Trupa există în această formulă din luna martie, 2016, și face parte din familia de artiști Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Kosmic Blues a susținut concerte, până în prezent, atât la festivaluri precum Electric Castle, cât și la evenimente outdoor-Roaba de Cultură, Herăstrău, Summer Bike Fiesta  sau în diverse cluburi din București.

  Din echipa de creație, producție și post producție a clipului „Little Sparrow” au făcut parte: Cosmina Soare (concept creativ), Eric Gabi Popescu, Ioana Nestorescu Bălcești (scenografie și character design), Larisa Boblea (video, editare și post-productie), Ana Dobrescu, Ana-Maria Buidan (editare și post productie) și UFe (Robert Petre - producție și inginerie de sunet). 

  Info:

  facebook.com/kosmic.blues.music

  soundcloud.com/kosmicbluesband

  vrtw.life

  facebook.com/vinyl.rum.tapas.wine

  Contact presă - Larisa Perde, larisa@vrtw.life/ +40 742 808 507

  Distribuie

  PeLipscani.RO

  PeLipscani.RO este singurul site ce iti ofera informatii detaliate despre toate locatiile din Centrul Vechi si evenimentele pe care nu trebuie sa le ratezi. Lansat in 2011, site-ul si-a propus inca de la inceput sa trateze obiectiv tot ceea ce inseamna viata de noapte din punctul 0 al distractiei bucurestene, dar si sa incurajeze evenimentele social-culturale din zona Lipscani si nu numai.