• Festivalul Gabroveni & Covaci Days (21 - 23 August)

  Cu destinaţia îndreptată spre Zilele Bucureştiului,  Asociaţia Connections, împreună cu Excelsior Stil şi Asociaţia Pentru Promovarea Artelor Contemporane sărbătoreşte una dintre cele mai îndrăgite zone ale Capitalei  -  Centrul Vechi. În acest sens, proiectul Old City / New Culture demareaza cu festivalul Gabroveni & Covaci Days, care va avea loc in perioada 21 - 23 august propunand o serie de evenimente atractive, evenimentele vor scoate în evidenţă legendele, poveştile, tradiţiile celor doua străzi din această zonă puse în contrapunct, prin artă contemporană, cu specificul locaţiilor partenere.

        Pe vremuri, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, în această zonă aflată în vecinătatea Curţii Domneşti, Brâncoveanu construise o grădină frumoasă unde se găsea un chiosc umbros. Mai spre vremurile noastre, scriitorul Mateiu Caragiale a descris misterul acestei zone vechi a Bucureştiului în faimosul său roman „Craii de Curtea Veche”. Un alt amănunt pitoresc este faptul că pe strada Gabroveni se afla şi restaurantul patronat de Caragiale, iar pe strada Covaci la celebra crâmă a lui Iordache cu 150 de ani în urmă s-au lansat pentru prima dată mititeii, un preparat culinar autohton care s-a bucurat şi se bucură de mult succes, devenind un brand gastronomic al românilor.

           În memoria colectivă,  străzile Gabroveni şi Covaci au rămas şi un loc al negoţului, puzderia de consignaţii şi vânzători ambulanţi transformând acest spaţiu într-o "piaţă cu de toate" - de la antichităţi,  haine vintage, pană la gablonzuri şi produse artizanale. Vrem să readucem în evenimentul "Gabroveni & Covaci Days" acest spirit de talcioc urban, de bazar multicolor, prin organizarea unui târg de produse de design artizanal, vestimentar, de obiect şi handmade care să fie găzduit pe terasele localurilor de pe aceste doua străzi. Targul este realizat de binecunoscuta asociatie Excelsior Stil organizatoarea multor evenimente similare de succes. « Evenimentul Gabroveni & Covaci Days nu se bazeaza pe o sustinere financiara spectaculoasa. El este conceput cu entuziasm si generozitate de o echipa de voluntari - fani ai Centrului Vechi – care doresc transformarea acestei initiative intr-o traditie ce poate deveni un brand in calendarul de evenimente al Capitalei. » a declarat Alexandru Horia Frunza – Manager de Programe in Asociatia Connections.

  SPONSOR PRINCIPAL AL FESTIVALULUI : REDD’S

   

  PROGRAM GABROVENI & COVACI DAYS

  Strada GABROVENI

  VINERI 21 AUGUST

  11:00 – 18:00   Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE.

  13:00 – 14:30  Intalnirea organizatorilor festivalului cu presa (Pub SANKT PETERSBURG)

  16:00 – 17:30   La taifas in Pub SANKT PETERSBURG: De ce sunt bucurestenii campioni la consumul de bere in Europa ? Participa reprezentanti ai Asociatiei Berarii Romaniei si ai Organizatiei Patronale a Restaurantelor si Hotelurilor din Romania.

  19:00 -  Defilarea Fan Club-ului Gabroveni cu steaguri, pancarde, tobe

  19:30 - 22:00   Petrecere de inaugurare a festivalului (Pub SANKT PETERSBURG). Program live Folk, Pop&Dance.

  21:30  - ATLANTIC DONER face cinste (tombola cu beri)

  SAMBATA 22 AUGUST

  11:00 – 18:00   Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE

  18:00 - La taifas in Club ELBOW ROOM: prezentarea revistei „Bitul Liber

  19:00  -  Teatru in hotel (scenete interpretate in salonul Hotelului Old City, proaspat inaugurat pe str. Gabroveni nr. 55

  19:30 – 22:00  ETNOTECA ( program cu cantece traditionale de petrecere din lumea intreaga) Pub Sankt Petersburg.

  21:30  -  THE XIX ROCK BAR CONCEPT face cinste (tombola cu beri) 

  DUMINICA 23 AUGUST

  11:00 – 18:00   Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE.

  18:00 -  Vizita la Centrul de Informare Turistica si Voluntariat (CITV), proaspat inaugurat pe str. Lipscani nr. 47. Prezentarea proiectelor CITV.

  18:30  -  Tur pietonal ghidat prin Centrul Vechi

  19:30  -   Petrecerea handmade-istelor si bloggeritelor in Pub SANKT PETERSBURG (sponsor REDD’S)

  21:30  –  Petrecere Underground la Club SELFIE 

  Strada COVACI

  GEO BAR
  Expozitie permanentă cu vânzare pietre preţioase şi obiecte de design

  Vineri, 21 august, ora 21.00 - Live music: Jam session night

  Sambătă, 22 august, ora 20.00 - Performance AbeRatia şi lansarea proiectul personalservices.ro

  Duminică, 23 august, ora 20.00 - Teatru: De-A.PoeZIA - ca Un Joc de Cuvinte şi de Viaţă?

   1974 Niste Domni și Fiii și La 100 de beri

  Vineri, 21 august, ora 19:00 -  Lectura publică oferita de Cristina Nemerovschi din cel mai recent roman al său, "Păpușile". Lectura va fi urmată de discuții și de o sesiune de autografe. 

  Absintherie Sixtină 

  Zilnic, prezentari de proiecte, workshop-uri şi expozitii

  ROWN JAZZ PUB 

  Muzica şi expoziţie de fotografie

  OOD HOOD 

  Zilnic, expoziţie permanentă cu vanzare haine şi obiecte de design; muzică şi voie bună.

  Invitam ziariștii la întâlnirea organizatorilor cu presa, care va avea loc vineri 21 august ora 13 la Pub Sankt Petersburg (strada Gabroveni nr. 55).

  Birou organizare :
   

  persoana de contact Alexandru Horia Frunza – 0744.425.662

  Distribuie

  PeLipscani.RO

  PeLipscani.RO este singurul site ce iti ofera informatii detaliate despre toate locatiile din Centrul Vechi si evenimentele pe care nu trebuie sa le ratezi. Lansat in 2011, site-ul si-a propus inca de la inceput sa trateze obiectiv tot ceea ce inseamna viata de noapte din punctul 0 al distractiei bucurestene, dar si sa incurajeze evenimentele social-culturale din zona Lipscani si nu numai.