• Asia Fest 2016

  Coreea de Sud, invitată de onoare a celei de-a patra ediții a Asia Fest

  • Cea mai mare zonă de food asiatic, concert Gemini și concurs Cosplay, în perioada 11- 13 noiembrie la Romexpo-

  Între 11 și 13 noiembrie 2016 va avea loc la Romexpo (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu și Sala Eminescu), cea de-a IV-a ediție a Asia Fest, festivalul care revarsă peste București energia și frumusețea țărilor asiatice.

  Asia Fest (www.asiafest.eu) este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială pentru țări precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud.

  De la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi țările care au făcut mereu, la Asia Fest, paradă cu porturile, demonstrațiile de artă culinară, muzica și dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud va fi, însă, invitata de onoare, întreaga ediție de anul acesta fiindu-i dedicată.

  Concert Gemini și cel mai mare concurs de cover-uri K-Pop

  De aceea sâmbătă, 12 noiembrie, co-organizatorul Kompas Events îl va aduce la București, pe scena de la Asia Fest, dar mai ales în mijlocul celor mai înfocați fani K-pop, pe rapperul coreano-american Gemini, care promite nu doar un concert extraordinar, ci și o jurizare impecabilă a celui mai mare concurs de cover-uri desfășurat vreodată între iubitorii acestui stil de muzică. După concert și concurs, artistul va susține, pentru fani, o ședință foto li o sesiune de autografe.

  Cea de-a doua surpriză vine de la organizatorii Otaku Festival, care susțin de foarte mult timp pasiunea românilor pentru costumele și personajele din filmele și desenele animate asiatice. Pentru prima dată Asia Fest va premia cele mai frumoase costume, cele mai credibile performance-uri de Cosplay și pe cei mai animați fani ai… anime-urilor.

  Cosplay-erii vor avea concurență serioasă nu doar între ei, ci și din partea celor care sunt îndrăgostiți de costumele tradiționale asiatice. Peste 30 de astfel de porturi naționale (și variații ale acestora) vor defila prin fața celor prezenți la festival, spre a se lăsa admirate în toată splendoarea și rafinamentul lor.

  Mâncăruri asiatice și demo-uri culinare

  Pentru că zona de food și restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate edițiile precedente, Asia Fest va fi destinația ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. O prezență delicioasă, la ediția aceasta, va fi fostul concurent Masterchef Mehrzad Moghazehi. Nu vor lipsi de la festival zonele de lounge special amenajate în stilul unora dintre țările asiatice care vor participa, iar extravaganta expoziție de haine și bijuterii adaugă un motiv in plus invitației de a nu rata cea de-a IV-a ediție a festivalului Asia Fest.

  Festivalul are loc vineri, 11 noiembrie, între orele 15.00- 21.00, sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00- 21.00 și duminică, 13 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00. Programul complet pe www.asiafest.eu sau FB: https://www.facebook.com/Asia-Fest

   

  Pentru mai multe detalii

  Ina Grigore, tel. 0740.931.161

  e-mail office@media-events.ro

  Distribuie

  PeLipscani.RO

  PeLipscani.RO este singurul site ce iti ofera informatii detaliate despre toate locatiile din Centrul Vechi si evenimentele pe care nu trebuie sa le ratezi. Lansat in 2011, site-ul si-a propus inca de la inceput sa trateze obiectiv tot ceea ce inseamna viata de noapte din punctul 0 al distractiei bucurestene, dar si sa incurajeze evenimentele social-culturale din zona Lipscani si nu numai.